Geslaagde opening van de speelveldjes

Op zondag 22 april 2012. was het dan zover. De vernieuwde speelveldjes in Naastenbest waren klaar om feestelijk geopend te worden. Naast diverse aankondigingen in de nieuwsbrief was een week van tevoren nog een folder huis-aan-huis verspreid. Veel kinderen, ouders en grootouders trotseerden dan ook het af en toe dreigende weer om erbij te zijn. Leerlingen van het Heerbeeckcollege hadden in het kader van hun maatschappelijke stage een speurtocht langs een aantal veldjes uitgezet. Op elk speelveldje waren een aantal activiteiten opgezet, en voor degenen die daarmee de meeste punten scoorden waren er na afloop enkele fraaie bekers beschikbaar.

Voor de bezoekers was het duidelijk dat er nog een aantal zaken moest worden afgewerkt. Zo is er nog maar net begonnen aan de verbetering van de parkeerhofjes aan de Prins Clauslaan. Maar de nieuwe speeltoestellen en de jeu de boules baan zijn helemaal klaar voor gebruik. En daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Behalve de vernieuwde speeltoestellen waren er nog tal van andere activiteiten georganiseerd, zoals schminken, een luchtkussen, aardappelrace, frisbee werpen en nog veel meer. Dankzij sponsoring waren we bovendien in staat om zowel de jeugd als de ouderen (gratis) te voorzien van drankjes en versnaperingen.

Een fikse regenbui om 16:00 uur noopte wethouder Meeuwis nog een kwartiertje te wachten met de officiele opening. Gelukkig konden alle bezoekers schuilen in enkele partytenten. Toen het weer droog was kon de wethouder, geholpen door de aanwezige kinderen, de opening verrichten. Daarbij werden zo’n 100 balonnen uit een net neergelaten die de kinderen mee mochten nemen. De wethouder benadrukte in haar toespraak hoe verheugend het was om te zien hoeveel er dankzij de inspanning en samenwerking van bewoners met gemeente tot stand is gebracht. De voorzitter van het bewonersoverleg stelde dat onze mooie wijk het waard is dat we hier ons best voor doen en dat hij hoopt dat iedereen zich hiervoor blijft inzetten.

Er zijn foto's gemaakt door Emily Eman. Een deel hiervan is te zien op het album en op meer fotos.
Omroep Best heeft tv-opnames gemaakt. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer deze uitgezonden zullen worden. Verder zijn er artikelen verschenen in Groeiend Best en Eindhovens Dagblad
Copyright © 2018 Stichting Bewonersoverleg Naastenbest - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door YolkNet Internetservices