Gemeente

Over de gang van zaken m.b.t. het Muziekschoolperceel aan de J.P. Coenstraat bent u via  in onze nieuwsbrieven en in de pers regelmatig geinformeerd.
In december 2021 heeft onze voorzitter deze zienswijzen ingestuurd
In februari 2022 hebben we hierop deze reactie van de gemeente ontvangen

Gebiedsvisie 2017

Op 14 november 2017 werd tijdens een druk bezochte bijeenkomst in het Tejaterke gebiedsvisie 2017 aangeboden aan de wethouders v. Schuppen en v.d. Loo. Deze gebiedsvisie is opgesteld door het Bewonersoverleg, het Woonbedrijf en de Gemeente en vervangt die van 2009. Mat de Vaan gaf als voorzitter van het bewonersoverleg een presentatie, waarin de belangrijkste zaken Wonen, duurzaamheid en groen worden genoemd. Na een vragenronde en de aansluitende pauze werd in vier groepen met de aanwezige bewoners doorgepraat over de mogelijkheden voor “huurwoningen voor senioren”, “koopwoningen voor senioren”, “duurzaamheid” en “groen in de wijk”.

Wijkbezoek 2017

Op zaterdag 25 maart waren ongeveer 15 raadsleden van de gemeente Best met burgemeester van Aert op bezoek in Naastenbest. Ze bleken zeer geïnteresseerd in het wel en wee in onze wijk.
In Kindcentrum Platijn gaf het Bewonersoverleg eerst een presentatie. Die ging over de woningbouw, de bevolking, groen en recreatie en over de leefbaarheid in onze wijk.
Daarna werd in een mooi voorjaarszonnetje in twee groepen door de wijk gewandeld. Daarbij konden de raadsleden zien hoe mooi de lanen van Naastenbest zijn en hoe goed de woningen en speelveldjes er na de renovatie bijstaan. Maar we hebben ook aandacht gevraagd en gekregen voor de behoefte aan seniorenwoningen en over de noodzaak om de instroom van spoedgevallen en sociaal zwakkeren goed te doseren. De moskee is bezocht en we hebben gesproken over de toekomstige bestemming van de vrijkomende schoolpercelen in onze wijk.