Overlast door jeugd

Overlast door jeugd kan op verschillende manieren gemeld worden (bij de politie, de gemeente, het jongerenwerk, Best Wijzer of Welzijn Best bijv.). Al die meldingen worden voortaan geregistreerd via een Centraal Co├Ârdinatiepunt bij het WBO. Ze hanteren daarvoor deze Procedure en deze checklist. Als u hierover vragen heeft kunt u contact opnemen met Jeroen Meijer van het jongerenwerk.

Er is door bewoners geklaagd over overlast van jeugd die tot in de late nachtelijke uurtjes voetballen op de handbalveldjes aan de Prins Bernhardlaan. Daarom controleert de politie hier regelmatig. Er geldt vanaf een bepaalde tijd een samenscholingsverbod.

Omdat er weer vernielingen aan auto’s e.d. hebben plaats gevonden, vermoedelijk door jeugd die in het weekeind na het stappen naar huis gaan, heeft de politie intensief gesurveilleerd en zelfs met de groep jongeren meegefietst. Tot nu toe echter zonder resultaat. De politie blijft surveilleren, maar verzoekt daarnaast de wijkbewoners die ’s nachts overlast constateren om direct contact op te nemen via 0900-8844 Nu hoort zij regelmatig achteraf bij buurtonderzoek dat er wel bewoners zijn die lawaai hebben gehoord. Omdat die niet gebeld hebben kan alleen achteraf de schade worden opgenomen.