Nieuwsbrief Naastenbest


Uitgave mei 2018

In deze voorjaarsnieuwsbrief aandacht voor:
  • Mini-campingdagen op 10 en 11 mei a.s.
  • Veiligheid en inbraken
  • Enquête Bewonersoverleggen
We wensen u veel (lees)plezier. Voor reacties of afmelden voor deze nieuwsbrief: info@naastenbest.nl

Mini-camping Naastenbest, 10-11 mei

Deze traditionele Mini-camping wordt met Hemelvaart weer een feest voor jong en oud. Het is te doen bij de jeu de bouleveldjes aan de Clauslaan en het programma is:
10 mei:

13.00 uur Het grote chaosspel (balspel voor kinderen)
17.00 uur Soep met broodje knakworst
20.00 uur Avondpspel voor oudere jeugd
11 mei:
14.00 uur Sport en spel voor de jeugd
17.00 uur Amerikaanse BBQ met aansluitend Amerikaans bingo voor jong en oud

Op beide dagen staan er partytenten en is er een springkussen voor de kleintjes.
Iedereen kan binnenlopen en dan meedoen met de activiteit die op het programma staat. Kleine kinderen moet wel met hun ouders komen. Op de facebookpagina “Minicampingdagen Naestenbest” kunt u meer details vinden over het programma en eventuele benodigdheden.
U kunt aan de losse onderdelen mee doen of een kop koffie komen drinken voor de gezelligheid. Aanmelden vooraf hoeft dan niet niet.

Veiligheid en inbraken

Onze wijkagent meldt dat er afgelopen halfjaar weer meer inbraken zijn geweest in Best en daarbij ook in Naastenbest. In een halfjaar maar liefst 6 woningen in onze wijk. De meesten waren via het achterpad met inbraak via de achterdeur bij rijtjeswoningen. In de Jacob van Wassenaarstraat is daarom nu ook een “WhatsApp-alert-groep opgericht. Bewoners informeren elkaar via die groep als ze iets verdachts opmerken. Iedere straat of buurtje kan zoiets zelf doen. Het werkt sterk preventief. Als één groepslid zich ook nog aansluit bij de overkoepelende WhatsApp-alert voor heel Best werkt het nog effectiever. Voor die aansluiting kunt u zich melden bij de gemeente (kijk op https://www.gemeentebest.nl/buurtpreventie voor details). Daar vindt u ook een overzicht van de al bestaande WhatsApp-groepen en tips bij het opzetten van een eigen groep.

EnquĂȘte Bewonersoverleggen

De gemeente overlegt momenteel over de toekomst van de bewonersoverleggen. Ze heeft daartoe een enquête online gezet. Het invullen kost ongeveer 5 minuten en gebeurt anoniem. Heeft u ook een mening of een aanbeveling voor de bewonersoverleggen? Vul dan die enquête online in op: https://nl.surveymonkey.com/r/toekomstbo
Van harte aanbevolen! Als we veel reacties krijgen voelen we ons gesterkt in onze inspanning om de wijk veiliger, aangenamer en mooier te maken.

Copyright © 2019 Stichting Bewonersoverleg Naastenbest - Alle rechten voorbehouden
Ontwikkeld en gehost door YolkNet Internetservices